Dolfijnentherapie voor Myla heeft een fantastische resultaat opgeleverd.

Beste Vrienden,

Het jaar 2021 was voor ons en voor Myla een heel bijzonder jaar. Met dank aan de vele donaties hebben wij de belangrijkste stap kunnen zetten met de dolfijnentherapie. Deze therapie heeft voor haar echt een fantastisch resultaat opgeleverd en ook voor ons veel leermomenten gebracht. Met name in haar prikkelverwerking en interactie zijn er enorme stappen gemaakt. Voor ons was het hoofddoel, dat de prikkelverwerking en de communicatie verbeterd kon worden en dat is aardig gelukt. De therapie heeft duidelijk laten zien dat het voor heel veel kinderen, zoals Myla, echt een boost kan geven in de ontwikkeling. Met deze ervaring zouden wij graag haar en meer gezinnen de kans willen bieden voor deze heel bijzondere therapie.

Een intensieve therapie, die twee weken van 5 middagen in beslag neemt volgens onderstaand vast patroon:

· Training in de therapieruimte met 2 gespecialiseerde therapeuten ter voorbereiding op het zwemmen met de dolfijn. Hierin werd met name het sensopathische aspect (zien, voelen, horen)  meegenomen en spelenderwijs werden er diverse opdrachtjes opgezet.

· Daarna in het water met de dolfijn, waar deze van tevoren in de therapieruimte gemaakte opdrachtjes werden uitgevoerd samen met de dolfijn. Iedere dag dezelfde dolfijn en vaste therapeut.

· De therapie werd afgesloten met het douchen en een stukje relaxen voor Myla, waarna wij een evaluatiegesprek hadden met de therapeut over de behaalde doelen en de acties voor de volgende dag werden besproken.

Wat heeft deze therapie voor Mya en voor ons nu opgeleverd:

· Myla is minder snel overprikkeld en wij als ouders hebben tips gekregen hoe wij dit kunnen reguleren.

· Ze maakt meer oogcontact en daardoor is de interactie vergroot.

· Haar concentratie is verbeterd, waardoor opdrachtjes beter uitgevoerd kunnen worden.

· Ze kan langer wachten zonder boos te worden.

· Haar zelfvertrouwen is enorm gegroeid, waardoor zij beter kan aangeven wat ze wil en beter kan inschatten wat zij kan.

· Doordat wij deze verbeterpunten nu blijven stimuleren, zowel in de thuissituatie als in de dagbesteding, zien wij nu duidelijk meer groei.

Daarnaast heeft zij deze weken enorm veel plezier gehad! (en, toch wel bijzonder, heeft zij zichzelf leren zwemmen!)                                                   

Bekijk de film en zie welke fantastische ervaring deze unieke therapie voor Myla heeft opgeleverd.