Deze zomer werden de kinderen van orthopedagogisch dagcentrum De Vijfhoek aangenaam verrast met een interactieve belevenistafel. De tafel stond hoog op het wensenlijstje van De Vijfhoek en er wordt in deze vakantieperiode al dagelijks veel gebruik van gemaakt.

De belevenistafel stimuleert niet alleen ontwikkeling en motoriek, maar is er ook voor beleving en plezier. Kinderen kunnen op hun eigen niveau en manier meedoen. Van actief tot wat meer op afstand. Er zijn veel verschillende spel- en belevenisprogramma’s bijgeleverd en de tafel is elektrisch kantelbaar en verstelbaar in hoogte. Zo kunnen alle kinderen er gebruik van maken en werkt het ergonomisch voor de begeleiding.

De belevenistafel is ter beschikking gesteld vanuit een gezamenlijk initiatief van de stichting Vrienden met Myla en de stichting Vrienden van De Vijfhoek. Bij de symbolische overdracht aan Amber Bos van De Vijfhoek werd de belevenistafel goed uitgeprobeerd.

Pim Kaandorp: “Als opa van Myla ben ik erg blij dat we er een goed ontwikkelingsinstrument bij hebben. Wij weten uit ervaring hoe frustrerend het is voor deze kinderen als ze niet begrepen worden. Myla heeft het zeldzame Wiedemann-Steiner syndroom. Wij zien elke dag de strijd die zij voert, doordat ze op het niveau van ongeveer anderhalf jaar functioneert; het kortetermijngeheugen mist en geen enkel woord begrijpt of kan spreken.” Namens beide stichtingen sprak René de Boer uit dat er zoveel meer bereikt kan worden door samenwerking: “We willen alle donateurs en sponsoren bedanken voor hun acties en bijdragen. Dankzij u, kunnen wij doen wat wenselijk en noodzakelijk is voor onze kids!”

Voor meer info bezoekt u www.vriendenmetmyla.com en www.vriendenvandevijfhoek.nl

Foto v.l.n.r. Suzan Kaandorp en Pim Kaandorp (Vrienden met Myla), Amber Bos (De Vijfhoek) en René de Boer (Vrienden van De Vijfhoek).