Beste Vrienden,

Bedankt dat jullie de stichting, die op 23 december 2016 is opgericht, een warm hart toedragen.

Mede dankzij jullie hulp kunnen wij jullie nu de eerste mooie berichten geven.

In februari hebben wij contact gezocht met de Stichting Milo. Een stichting, gespecialiseerd in communicatie aan kinderen en volwassenen met communicatief meervoudige beperkingen. Samen met deze Stichting wordt er een uitgebreid communicatie en signaleringen plan gemaakt, met als doel dat we in de nabije toekomst allemaal op de zelfde manier gaan communiceren met Myla. Met het communicatie plan wat voor Myla op maat wordt gemaakt kunnen de begeleiders van de Vijfhoek (orthopedische dagopvang) en wij de juiste manier vinden om met Myla te communiceren. Bij dit plan wordt er samen met de Vijfhoek, Stichting Milo en ons steeds gekeken welke stapjes een ieder moet gaan zetten om de communicatie met Myla mogelijk temaken.

In maart hebben wij contact gezocht met de Stichting ’t Ros Beyaert (paardrijden voor gehandicapten) bij duinmanege Poelenburgh in Schoorl. Op 8 april j.l. was het voor Myla haar eerste ‘therapeutische’ paardrijles. Een spannend moment voor haar en ook voor ons. Zou ze het leuk vinden en gaat het wel lukken vroegen wij ons af. Gelukkig was daar heel snel het antwoord. Myla ging zitten en het paard begon gelijk te lopen. Het paard voelde blijkbaar haarfijn aan wat Myla wilde en vanaf het moment dat het paard liep begon zij te lachen en was het ijs gebroken . Nu zijn we 4 lessen verder en is er al veel veranderd. Vanaf de eerste les slaapt Myla nu eindelijk meerdere nachten goed door en in het weekend soms zelfs tot 08.00. Dit resulteert in een meisje dat meer lacht en aandacht kan hebben voor de dingen om haar heen.

   

Tijdens de les zie je naast de ontspanning ook haar aandacht en concentratie heel duidelijk naar voren komen, iets wat je anders nauwelijks zag. Als de begeleidster van ’t Ros Beyaert vraagt: “Myla wil je wel even rechtop zitten” zie je, dat na een kort momentje van nadenken, ze dit ook doet en blijkbaar duidelijk begrijpt wat je van haar vraagt . Ook een andere, en voor ons heel bijzondere, ontwikkeling om te zien is dat Myla echt contact maakt met het paard. Ze aait en brabbelt tegen haar paard en bij het afstappen vraagt de juf altijd: “Geef Sam maar een aai; hij heeft het zo goed gedaan” en met een grote glimlach doet ze dit meteen . Niet alleen met het paard lijkt Myla nu meer contact te maken. Ook thuis en op school merk je hoe rustig en graag ze dingen met jou wilt doen terwijl dit vroeger een stuk minder was.Maar een van de mooiste dingen is, dat ze je veel vaker aankijkt en zelfs een kus en een knuffel zijn geen uitzondering meer. Ze geniet ervan om bij je te zitten en te knuffelen, terwijl ze voorheen een stuk meer in zichzelf was gekeerd. Nu zie je veel meer hoe open ze naar je toe is.We zijn nog niet zo lang bezig, maar de combinatie van de aanzet tot het communicatieplan en het paardrijden heeft nu al een groot en positief effect op haar.

Met deze update hopen we iedereen, die ons op de een of andere manier heeft geholpen en/of een donatie heeft gegeven, te laten zien wat er mede door jullie inbreng tot nu toe al is bereikt en willen wij jullie uiteraard nogmaals hartelijk bedanken.

Gijs en Suzan Kaandorp

Stichting Vrienden met Myla

Bedankt dat jullie mij en andere kinderen willen helpen met communiceren.

Dan nog even dit: er zijn nog enkele plaatsen voor het benefietdiner op donderdag 15 juni a.s.

 Steun onze Stichting door naar ons Benefietdiner te komen!

Na het grote succes van de bingoavond van de Brandweer Heerhugowaard, waarbij het eerste geldbedrag is opgehaald voor de Stichting en de hamburgeractie bij Slagerij Hank Groot, hebben we de smaak te pakken.

Nu organiseert ons bestuur, in samenwerking met het Horizon College een groot BENEFIETDINER!

Dit benefiet diner betreft een 5 gangendiner. U wordt deze avond in de watten gelegd door de koks, leerling-koks en leerling-gastheer/gastvrouw. Er is plaats voor maximaal 75 personen, dus wees er snel bij, want vol is vol! Dit benefietdiner vindt plaats op donderdag 15 juni voor slechts € 20,–. pp (excl. dranken) Aanvang  is om 17.15 uur                             

Plaats: Restaurant Horizon College Heerhugowaard.

Aanmelden via info@vriendenmetmyla.com en vermeld met hoeveel personen u van dit exclusieve aanbod gebruik wilt maken.

U ontvangt dan een bevestiging en houden we u op de hoogte over het evenement.

Met vriendelijke groeten,

Het bestuur van de Stichting Vrienden met Myla.